0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • PUUR Rineke Heliaflor - biologisch zonnebloempit-eiwit
Biologisch plantaardig eiwit om mee te bakken of als aanvulling op je voeding

€11,95

Incl. btw
Artikelnummer: AL1038
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 dagen
Merk: PUUR Rineke
  • Bestel 2 voor €11,35 per stuk en bespaar 5%

Heliaflor, multifunctioneel, biologisch plantaardig eiwit
Biologisch plantaardig eiwit om mee te bakken of als aanvulling op je voeding
100% vegan - Neutrale smaak - Rijk aan vezels
Inhoud: 400 gram 

Inmiddels heeft het hoogwaardige zonnebloempit eiwit Heliaflor een plekje gekregen in veel van de 'à la Rineke' producten. Maar ook in haar eigen keuken wordt Rineke steeds enthousiaster over dit product. Voor mensen die bijvoorbeeld niet tegen gluten of ei kunnen kun je met dit eiwit toch allerlei heerlijke gerechten op tafel toveren. Maar ook voor mensen met een hogere eiwitbehoefte is het ideaal om spelenderwijs extra eiwit aan hun eten toe te voegen. Er is ook een pompoen-variant verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie.

Een paar eigenschappen en toepassingen van Heliaflor:

  • als ei vervanger
  • als emulgator (mooie binding tussen vetten en water/azijn) dus prima voor dipsauzen, mayonaise, salsa's en sauzen)
  • als bindmiddel in bijvoorbeeld gehaktballen, glutenvrij brood, cake, koek, gebak
  • in een smoothie, proteïne shake of soep
  • om extra vezels in je voeding te verwerken (bevat ca. 15 gram vezels/100 gram)

Het verbeterd de beet, smeuïgheid en sappigheid van veel gerechten (vooral van glutenvrije gerechten)

Recepten: Klik hier voor een paar (h)eerlijke recepten >

Tips van Rineke: Heliaflor is een prima aanvulling van aminozuren en het bevat alle essentiële aminozuren: vooral glutamine is rijk vertegenwoordigd. Klik hier voor het analysecertificaat. Zie het artikel 'Eiwitten en aminozuren' in het boek je 'Weetjes over (h)eerlijk eten'.

Grappig dat heel veel mensen direct reageerden met: "Maar jij zegt toch altijd dat we niet zoveel Omega 6 moeten eten omdat dat ontstekingsbevorderend is? Zonnebloem is toch Omega 6?" Klopt helemaal! Maar dit is het eiwitdeel van de zonnebloempit en niet het 'vette deel'. Van het 'vette deel' van de zonnebloempit is inderdaad zonnebloemolie met Omega 6 van gemaakt. In dit proteïne zit dus maar een klein percentage vet: en dan ook nog vooral Omega 9 vetzuren en een beetje verzadigd vet. 

Zonnebloempitproteïne is een biologisch plantaardig eiwit uit zonnebloempitten met twee unieke toepassingen: bij een hogere eiwitbehoefte en als handige bakhulp. Dit eiwit heeft prima vocht- en vetbindende eigenschappen
en een neutrale smaak. Het verbetert de consistentie, de smeuïgheid en de bite van sauzen, soepen, brood, koeken en glutenvrije gerechten.

Gebruik: Gebruik circa 10% Heliaflor in een glutenvrij baksel (meer mag ook). In soepen, sauzen, shakes, vlees etc. al naar gelang de gewenste consistentie bereikt is (te beginnen met ca. 5%).

Bewaartip: Droog en goed afgesloten.

Ingrediënten: Biologisch zonnebloempit-eiwit.

Voedingswaarde per 100 gr:
Energie ............. 1466 kJ/ 350 kcal
Vetten ............................. 11,1 gr
waarvan verzadigd .............. 1,4 gr
Koolhydraten ...................... 9,4 gr
waarvan suikers .................. 6,2 gr
Vezels .............................. 15,4 gr
Eiwitten ........................... 45,0 gr

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen