€4,79
Incl. btwSoba 100% van TerraSana
Inhoud: 200 gram
Soba is het Japanse woord voor boekweit. Deze variant is gemaakt van 100% boekweit en is dus ook 100% glutenvrij. Bijzonder, want het is echt een kunst om boekweitnoedels elastisch te maken. Onze Japanse noedelproducent kan dit als geen ander. Japanners eten vaak soba in een bouillon of misosoep of combineren het met vis-, vlees- of groentegerechten.
Tip à la Rineke
Japanners gebruiken het het in hun traditionele keuken. Maar ik vind het ook prima passen in de Europese of Mediterrane keuken. De kleur na het koken moet je even voor lief nemen bij deze heerlijke, smaakvolle pasta.
Gebruik:
Breng water aan de kook, voeg de soba toe en laat vervolgens 5-6 minuten koken. Giet de soba af in een vergiet en spoel de noedels af met koud water.
Ingrediënten:
boekweitmeel*
* = van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie (kJ) | 1496 | kJ |
Energie(kcal) | 353 | kcal |
Eiwit totaal | 12,8 | g |
Koolhydraten totaal | 66,1 | g |
Suikers | 1,1 | g |
Vet totaal | 3,0 | g |
Vet verzadigd | 0,3 | g |
Voedingsvezel | 5,9 | g |
Zout | 0,0 | g |