0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Terrasana Kombu
Door kombu met je gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken.

€6,25

Incl. btw
Artikelnummer: AL5211
EAN: 8713576271744
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 dagen
Merk: Terrasana

Kombu van TerraSana
Inhoud: 100 gram

Door kombu met je gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken. Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, wat door het koude klimaat dé plek is voor het groeien van kombu.

In kombu zit van nature veel jodium (232,7 mg per 100 g). Hoewel dit op zich een goede stof is, zit er voor sommige doelgroepen (zwangeren, mensen met een schildklieraandoening en kinderen) een bovengrens aan de dagelijkse hoeveelheid. Dit is de reden waarom je kombu niet opeet, maar meekookt.

Tip à la Rineke
Onlangs las ik alweer in de krant dat we in Nederland schildklierproblemen hebben, o.a. omdat we niet meer genoeg brood eten. Jammer dat we niet gewezen worden op zeewieren: de natuurlijke jodiumbronnen die zeer eenvoudig & lekker in je eten zijn in te passen. Kombu is naast smaakmaker ook bekend vanwege zijn rijkdom aan mineralen, sporenelementen en jodium. Spelenderwijs voeg je ze aan je eten toe: kook het mee als je soep of bouillon maakt of als je peulvruchten, haver, rijst, gerst etc. kookt.

Gebruik:
Kombu is erg geschikt om bouillon van te trekken. Gebruik voor een basisbouillon 2,5 g (5-6 cm) kombu. Spoel de kombu enkele keren goed af en laat het (ca. 15 min.) weken. Gooi het weekwater weg, breng kombu in een pan met 1 liter water in ca. 20 minuten langzaam aan de kook. Verwijder de kombu voordat de bouillon kookt. Evt. shiitake en andere groenten toevoegen. Daarnaast is het erg lekker om een strip kombu met rijst of bonen mee te koken. Eet de kombu niet op.

Veiligheid
Heb je vragen over de veiligheid van dit artikel i.v.m. de herkomst uit Japan? Bezoek dan deze pagina >

Ingrediënten:
Kombu

Voedingswaarde per 100 gram:

Energie (kJ) 870 kJ
Energie(kcal) 209 kcal
Eiwit totaal 7,8 g
Koolhydraten totaal 21,5 g
Suikers 0 g
Vet totaal 3,0 g
Vet verzadigd 1,1 g
Voedingsvezel 32,7 g
Natrium 2586 mg
Jodium 232700 mcg
Zout 6,6 g
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen