0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Mattison Ghee geklaarde boter
Ghee, geklaarde boter, is gemaakt van biologische Nederlandse boter en heeft een verbrandingspunt van 250°C en is daarmee uiterst geschikt om in te bakken.

€7,95

Incl. btw
Artikelnummer: AL5123
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 dagen
Merk: Mattison

Ghee geklaarde boter
Inhoud: 300 gram

Deze Ghee wordt bereid volgens de traditionele Indiase methode waarbij boter wordt verhit totdat alle vocht verdampt is. Deze Ghee is gemaakt van echte Hollandse roomboter. Ghee kan tot zeer hoge temperatuur verwarmd worden zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Het heeft een verbrandingspunt van 250°C en is daarmee uiterst geschikt om in te bakken. Ghee wordt veel gebruikt in de Indiase Ayurveda keuken voor met name frituren en braden. In tegenstelling tot de traditionele Ghee uit India is Mattisson Ghee heerlijk neutraal met een milde smaak. Ghee bevat ook nog wat essentiële vetzuren (omega-3 en omega-9) én bevat alle oplosbare vitamines A, D, E en K. Land van herkomst: Nederland

Tip à la Rineke
Ghee bevat vooral verzadigd vet en dat maakt het veel geschikter voor verhitting dan Omega 6 en Omega 3 vetzuren. (Ook roomboter en kokosolie zijn verzadigde vetten en daarmee ook geschikt voor verhitting. Ook Omega 9 vetten als olijfolie kunnen tegen verhitting) Omega 3 en Omega 6 vetzuren kun je dan het best pas gebruiken als je de pan van het vuur hebt gehaald.
Ik gebruik Ghee zelf vooral als ik groente grill bij een iets hogere temperatuur of aardperen, zoete aardappelen of quinoa burgers bak.
Hoe mooi het ook lijkt dat het tot 250 graden kan: maak nooit je eten klaar op zulke hoge temperaturen!
zie het weetje Anti Aging. Los van AGEs worden er bij het bakken en friutren op hoge temperaturen ook acrylamides gevormd. Zet, als je aardapplen wilt bakken of frituren, ze een half uur van tevoren in water omdat er dan minder acrylamide ontstaat. Acrylamide is een stof die bij een teveel in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Het duurt iets langer als je je eten op een lagere temperatuur bereidt maar 'slow cooking' is beduidend gezonder. 

Ingrediënten:
Botervet biologisch 100%.

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 895 kcal / 3681 kJ
Vetten 99,5 g
Waarvan verzadigd 62,2 g
Koolhydraten 0,5 g
Waarvan suikers <0,5 g
Eiwitten <0,5 g
Zout <0,5 g

Gebruik en bewaren:
Ghee, geklaarde boter, is gemaakt van biologische Nederlandse boter en heeft een verbrandingspunt van 250°C en is daarmee uiterst geschikt om in te bakken.

Afgesloten en droog bewaren. Kan buiten de koelkast worden bewaard.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen