0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Hooimadam Hooimadam klein, diverse kleuren
  • Hooimadam Hooimadam klein, diverse kleuren
  • Hooimadam Hooimadam klein, diverse kleuren
  • Hooimadam Hooimadam klein, diverse kleuren
  • Hooimadam Hooimadam klein, diverse kleuren
  • Hooimadam Hooimadam klein, diverse kleuren
  • Hooimadam Hooimadam klein, diverse kleuren
  • Hooimadam Hooimadam klein, diverse kleuren
Geschikt voor kleine (steel)pannetjes met een doorsnede van maximaal 17 cm.Vooral handig bij het bereiden van sauzen, rijst producten en het warmhouden van eten.

€29,50

Incl. btw
Artikelnummer: AL8004
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 dagen
Merk: Hooimadam

Een kleine geruite Hooimadam

Er is ook een grotere versie verkrijgbaar >

De Hooimadam® is de moderne versie van de hooikist om eten in te garen of warm te houden. De Hooimadam® is geen kist maar een omhulsel van katoen, gevuld met wol. Wol heeft een uitstekend isolerend vermogen, neemt vocht op en vermindert luchtjes.

Tips à la Rineke
Waarom ik er zo blij mee ben?

  • Omdat ik  veel minder energie gebruik als ik peulvruchten, naakte haver of zilvervliesrijst kook. Alle beetjes helpen voor een beter milieu. 
  • Ik vind het een prachtige manier in te fermenteren: granaatappelsap, havermelk, kokosyoghurt etc. Het blijft urenlang mooi op temperatuur
  • Het neemt bijna geen plek in, in tegenstelling tot een hooikist. gewoon weer opvouwen en in de kast leggen als je hem niet nodig hebt.
  • En ja, het geeft veel vrijheid om tussendoor iets ander te doen en voorkomt verspilling: ik ben vast niet de enige die wel eens bij de pan wegloopt, een telefoontje tussendoor krijgt en uiteindelijk een aangebrand restje in de pan aantreft.


Gebruik
•    Kook het eten dat u in de Hooimadam® wilt laten garen een paar minuten goed door
•    Plaats de pan met deksel vervolgens in de Hooimadam® en trek het koord aan. Klaar.
•    Reken ongeveer 1/3 kooktijd meer
•    Vul de pan voor minstens de helft
•    Gebruik voor een kleine pan (tot Ø 17 cm) een kleine Hooimadam

Vervaltijden
De tijd dat het eten warm blijft is afhankelijk van de hoeveelheid eten in de pan. Vuistregel:
•    Na 1 uur: nog 70 °C
•    Na 2 uur: nog 54 °C
•    Na 3 uur: nog 38 °C

Goed voor
De Hooimadam® is uitstekend geschikt voor:
•    het laten garen van rijst: die brandt niet aan, blijft goed warm en welt prachtig
•    het trekken van kruiden en soep; in de Hooimadam® blijft het gerecht ongeveer 4 uur lang
     warm
•    het stoven van vlees: braadt dat aan, voeg vocht toe en plaats de pan in de Hooimadam®
•    het garen van bonen, bieten en andere gerechten die anders lang moeten koken
•    het warm houden van bijvoorbeeld een saus tijdens het koken: er vormt zich geen vel, de
     saus kookt niet in en brandt ook niet aan
•    het warm houden van eten voor laatkomers
•    bij de picknick, op de camping en de boot
•    voor het koud houden van bijvoorbeeld ijs

Voordelen
•   Met de Hooimadam® bespaart u op de kosten van gas/elektriciteiteten dat is bereid met
     de Hooimadam® heeft de tijd gekregen om langzaam te garen; dat is lekkerder
•   U hoeft niet meer tijdens het hele kookproces bij het fornuis te blijven
•   De planning bij het koken wordt gemakkelijker; dat een gerecht wat langer in de
     Hooimadam® staat, maakt immers niet uit

Onderhoud
De Hooimadam® is gevuld met wol. U kunt de Hooimadam® daarom alleen op de hand wassen! Beschouw haar maar als een dure wollen trui: voorzichtig wassen, niet wringen, alleen knijpen en plat laten drogen. Om de Hooimadam schoon te houden, kunt u er een theedoek of iets dergelijks inleggen, voor u de pan erin zet.

Waarschuwing
Als u de pan uit de Hooimadam® haalt, zijn deksel en oren erg warm. Gebruik dus een pannenlap om de pan weer uit de Hooimadam® te halen.
Het katoenen omhulsel van de Hooimadam® verdraagt hoge temperaturen. U kunt een pan zó van het vuur erin plaatsen. De Hooimadam® is echter niet geschikt voor pannen met kokende olie!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen