0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Breizh Import Keltisch zeezout molen

€3,95

Incl. btw
Artikelnummer: AL5128
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 dagen
Merk: Breizh Import

Grof Keltisch zeezout molen (gedroogd)
80 gram

Productbeschrijving

Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande gewonnen.

Het zout is ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) en gedroogd* om te gebruiken in een zoutmolen.

* het zout is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de samenstelling van het zout intact blijft. Het verschil met vochtig zeezout is dus alleen het percentage vocht (ca 4% t.o.v. 6 à 7% voor het vochtig zeezout).

Gebruik
Deze navulbare molen is uitsluitend geschikt voor het malen vangedroogd, grof Keltische zeezout. De zoutmolen heeft twee maalstanden: grof en fijn. Standaard is de korrel ingesteld op fijn, maar door het maalwerk uit te trekken, is het ook mogelijk om de korrel wat grover in te stellen.

Ingrediënten: 100% zeezout.

Inhoud: 80 gram.

Sinds 2004 importeert Breizh het Keltisch zeezout rechtstreeks vanaf de producent. Ze garanderen daarom een 100% betrouwbare kwaliteit en herkomst van deze Keltische zeezoutproducten.



Tip a la Rineke: 
Zoals we bijvoorbeeld cholesterol beoordelen, zo gaat het vaak ook met zout. Bij deze twee denken we al snel: “Niet goed”. Echter, zoals cholesterol ook levensreddende eigenschappen bevat, zo geldt dat ook voor zout. Ten minste als we het over GOED zout hebben in een NORMALE hoeveelheid. Ons huidige voedsel wordt bijna altijd met (veel) geraffineerd zout op smaak gemaakt. Dat is nagenoeg alleen natrium chloride met toegevoegd jodium. Alle belangrijke mineralen en sporenelement zijn door de raffinage verwijderd. Het hele spectrum aan mineralen en sporenelementen hebben we echter nodig voor onze gezondheid. Zoutbeperking wordt vaak als eerste redmiddel bij een hoge bloeddruk ingezet, terwijl we in Nederland vaak een overschot aan zout hebben ten opzichte van Kalium: we eten te veel geraffineerd zout in onze bewerkte producten maar veel te weinig fruit en groente om ons Kalium op peil te houden. En dan wil onze bloeddruk wel stijgen! Zie verder het weetje over voeding bij een hoge bloeddruk


Keltisch zeezout (vooral het grijze) bevat veel minder natrium dan gewoon (zee)zout en bevat nagenoeg alle mineralen en sporenelementen die we nodig hebben.

Keltisch zeezout is een heerlijk, zacht zout. Een ware culinaire traktatie. Als je bewerkte producten met veel zout zoveel mogelijk laat staan kun je zeker genieten van dit heerlijke zout.

Een laatste tip: let op dat je jodiuminname gegarandeerd blijft. Wie geen vis eet en ook niet heel regelmatig zeegroenten kan wellicht beter een supplement overwegen. Keltisch zeezout bevat namelijk geen toegevoegd jodium, zoals bakkerszout en Jozo. Dus let daar zeker op als je dit gezonde zout gebruikt

is je molentje leeg? dan kun je de navulling bestellen.  

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen