0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Waarom ik fan ben van naakte haver

Waarom ik fan ben van naakte haver

De mensen die mij al wat langer kennen weten het al lang; ik heb een zwak voor haver.

Niet alleen omdat het heel wat voordelen heeft voor onze gezondheid t.o.v. moderne granen (zie verder mijn blog; granen verguisd en bejubeld), ik vind het ook super lekker. Vooral naakte haver! Ik gebruik het als vervanger voor rijst (heerlijke nasi maak je ermee, maar ook super lekker bij een currysaus zoals deze) en pasta. Ook maak ik er regelmatig een heerlijke, smeuïge maaltijdsalade mee. Het heeft een heerlijke zachte maar ook volle beet. Dat moet wel te maken hebben met het feit dat naakte haver meer vetten bevat dan gewone haver. En waarom het naakt heet? Omdat, in tegenstelling tot andere graansoorten, het kaf van de korrel afvalt zodra de haver rijp is. Daardoor hoeft het ook niet gepeld te worden. En dat is weer een voordeel voor onze gezondheid: het behoudt daardoor meer vitale voedingsstoffen dan granen waarbij het kaf wel van het koren moet worden gescheiden.

Reacties

  1. Arien de Korte Arien de Korte

    Beste Vera, Je kunt de naakte haver als volgt bereiden: spoel de haver goed af, voeg ongeveer 2,5 x zoveel water toe en kook het 30-35 minuten op een zacht vuurtje. Geniet ervan!

  2. Arien de Korte Arien de Korte

    Beste Madelief,
    Normale haver is bij natuurvoedings- en reformwinkels verkrijgbaar. De Naakte Haver kun je hier bestellen:
    http://www.alarineke.nl/davert-haverkorrels-naakte-haver-biologisch.html
    Vriendelijke groet, Arien

  3. Marion Marion

    Ha Rineke, ja he lekker is de haver ik eet hem smorgens heerlijk met ricemelk en/of bananen/bosbessen/honing
    schepje gebroken lijnzaad. ik wil nu proberen om s,avonds yogurt met havervlokken klaar te zetten,
    anders is het smorgens zo koud en heeft het de hele nacht geweekt!(is toch beter he?)
    met een warme groet van Marion

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden