Paginabegin

Pompoen-kokos haverkoeken

Voor +/- 20 stuks

De smaken van de herfst in één koek. Heerlijk nu de dagen weer korter en kouder worden. Boordevol goeds, geschikt voor ieder moment van de dag.
 
 Ingrediënten
 
Bereidingswijze
  1. Kook de pompoenblokjes tot deze beetgaar zijn.  
  2. Verwarm de oven voor op 180C.
  3. Meng ondertussen alle droge ingrediënten in een ruime mengkom (havermout(meel), geraspte kokos, kaneel, zout, noten en cranberries).
  4. Giet het water af en voeg in dezelfde pan de kokosolie toe. Mix glad met een staafmixer en voeg vervolgens de honing erbij, roer goed door tot een egale massa. 
  5. Schenk de pompoenmassa bij de droge ingrediënten en roer met grote lepel of spatel door tot de ingrediënten goed gemengd zijn. 
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort hier het mengsel op. Druk het mengsel voorzichtig plat met je handen tot één grote koek van ongeveer 1cm dik.
  7. Bak +/- 15-20 minuten, dit kan per oven verschillen. De koek is klaar als deze een goudbruine kleur heeft.  
  8. Laat afkoelen en snijd in stukjes, bijvoorbeeld met de pizzasnijder. 
Bewaar de koeken in de koelkast.
Je kunt eindeloos variëren met het toevoegen van ander gedroogd fruit, stukjes chocola, noten en zaden.

Pompoen-kokos haverkoeken

Voor +/- 20 stuks

De smaken van de herfst in één koek. Heerlijk nu de dagen weer korter en kouder worden. Boordevol goeds, geschikt voor ieder moment van de dag.
 
 Ingrediënten
 
Bereidingswijze
  1. Kook de pompoenblokjes tot deze beetgaar zijn.  
  2. Verwarm de oven voor op 180C.
  3. Meng ondertussen alle droge ingrediënten in een ruime mengkom (havermout(meel), geraspte kokos, kaneel, zout, noten en cranberries).
  4. Giet het water af en voeg in dezelfde pan de kokosolie toe. Mix glad met een staafmixer en voeg vervolgens de honing erbij, roer goed door tot een egale massa. 
  5. Schenk de pompoenmassa bij de droge ingrediënten en roer met grote lepel of spatel door tot de ingrediënten goed gemengd zijn. 
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort hier het mengsel op. Druk het mengsel voorzichtig plat met je handen tot één grote koek van ongeveer 1cm dik.
  7. Bak +/- 15-20 minuten, dit kan per oven verschillen. De koek is klaar als deze een goudbruine kleur heeft.  
  8. Laat afkoelen en snijd in stukjes, bijvoorbeeld met de pizzasnijder. 
Bewaar de koeken in de koelkast.
Je kunt eindeloos variëren met het toevoegen van ander gedroogd fruit, stukjes chocola, noten en zaden.