Paginabegin

Hippe hummus

Voedzame dip en heerlijk op een bruschetta | Rineke Dijkinga

Op een mooie nazomeravond is het natuurlijk fijn om nog even met een hapje en een drankje na te genieten van de dag. Onze tip: 'hippe hummus' van Rineke Dijkinga. Deze overheerlijke voedzame spread is erg lekker op een bruschetta óf als dip.

Ingrediënten

340 gram gekookte peulvruchten (vers, diepvries of uit glas) *
1 teen knoflook
6 à 7 zongedroogde tomaten
15 – 20 gram PUUR Rineke Super Bouillon (begin met 15 gram, sommige zongedroogde tomaten zijn erg zout)
20 gram PUUR Rineke Super Soep Tomaat
snufje chili
45 gram olijfolie
75 gram tahin
flinke scheut citroensap

Bereiding

Kook de peulvruchten en giet af (of ontdooien of afspoelen) en pureer samen met de rest van de ingrediënten tot een smeuïge massa. Proeven en naar eigen smaak aanpassen. Meer of minder pittig, meer of minder citroenachtig. Wat jij lekker vindt!
Serveertip
Restje over? Het is ook een heerlijke topping of vulling voor een pannenkoek, wrap of een geblancheerd koolblad.

* Als je tijd hebt, is het veel lekkerder en gezonder om je peulvruchten zelf te weken en te koken. In conserven kan flink wat zout of suiker zitten. Ik kook altijd een heleboel soorten tegelijk en vries ze in. Zo kun je ook mooi variatie in je peulvruchten aanbrengen.

Hippe hummus

Voedzame dip en heerlijk op een bruschetta | Rineke Dijkinga

Op een mooie nazomeravond is het natuurlijk fijn om nog even met een hapje en een drankje na te genieten van de dag. Onze tip: 'hippe hummus' van Rineke Dijkinga. Deze overheerlijke voedzame spread is erg lekker op een bruschetta óf als dip.

Ingrediënten

340 gram gekookte peulvruchten (vers, diepvries of uit glas) *
1 teen knoflook
6 à 7 zongedroogde tomaten
15 – 20 gram PUUR Rineke Super Bouillon (begin met 15 gram, sommige zongedroogde tomaten zijn erg zout)
20 gram PUUR Rineke Super Soep Tomaat
snufje chili
45 gram olijfolie
75 gram tahin
flinke scheut citroensap

Bereiding

Kook de peulvruchten en giet af (of ontdooien of afspoelen) en pureer samen met de rest van de ingrediënten tot een smeuïge massa. Proeven en naar eigen smaak aanpassen. Meer of minder pittig, meer of minder citroenachtig. Wat jij lekker vindt!
Serveertip
Restje over? Het is ook een heerlijke topping of vulling voor een pannenkoek, wrap of een geblancheerd koolblad.

* Als je tijd hebt, is het veel lekkerder en gezonder om je peulvruchten zelf te weken en te koken. In conserven kan flink wat zout of suiker zitten. Ik kook altijd een heleboel soorten tegelijk en vries ze in. Zo kun je ook mooi variatie in je peulvruchten aanbrengen.