0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • à la Rineke Groentebrood mix biologisch
Voor een (h)eerlijk speltbrood boordevol groenten.

€6,25

Incl. btw
Artikelnummer: AL1005
EAN: 8718868813107
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 dagen
Merk: à la Rineke
  • Bestel 6 voor €5,21 per stuk en bespaar 16,7%

Groentebrood mix
Voor een (h)eerlijk speltbrood boordevol groenten.

Inhoud: 500 gram

Tip à la Rineke: laat het brood minimaal 6-8 uur rijzen om de gluten en het fytinezuur grotendeels onschadelijk te maken. Lees ook mijn blog: Brood 6-8 uur laten rijzen. Waarom? 

Tip a la Rineke: ik vind het zelf erg lekker om een plak van dit brood nog even heel licht te roosteren/grillen (let op; bruin en niet zwart laten worden) en er dan met een teentje knoflook over te wrijven. En vervolgens een scheutje heerlijke olijfolie over te sprenkelen. Zo heb je een heerlijk, voedzaam en gezond plakje brood bij een kop soep, een salade, een borrel of natuurlijk ook als tussendoortje.

Bereidingswijze: Doe de broodmix in een kom of in je broodbakmachine. Voeg 290 ml water, een flinke scheut olijfolie en een paar draaien peper en zout toe. Voeg eventueel nog toe: wat fijn gesneden zongedroogde tomaten of stukjes verse paprika, 2 tenen uitgeperste knoflook en 2 eetlepels gedroogde Mediterrane mix à la Rineke, Italiaanse-, Provençaalse- of tuinkruiden. Kneed het geheel tot een deegbal en laat het 30-40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Deeg nogmaals kneden en verder laten rijzen op kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 230 graden Celsius en in ca. 55 minuten afbakken op 140 graden. Goed af laten koelen alvorens het brood aan te snijden. 

Ingrediënten: Speltmeel volkoren Frankenkorn*, tomatenpoeder*, Heliaflor 45®*, uienvlok*, prei stukjes*, wortel*, paprikavlok*, zeesla*, gist*, zeezout. * ingrediënten van biologische herkomst Allergenen informatie: dit product kan sporen van noten bevatten

Nutritionele waarden per 100 gram:
Energie 1281 kJ/ 306 kcal
Vet 2,22 gram
waarvan verzadigd 0,34 gram
Koolhydraten 51,05 gram
waarvan suikers 10,56 gram
Eiwitten 14,82 gram
Voedingsvezel 13,16 gram
Zout 1,37 gram

Tip a la Rineke

Een oude speltsoort (Frankenkorn, zout en gist) vormen de basis van dit brood. Eeuwenlang hebben we brood gebakken met oude graansoorten, zout, gist/desem en water. Waarom zou dat in de huidige tijd dan niet meer kunnen en zou brood allerlei toevoegingen in de vorm van gluten, broodverbeteraars, melkpoeders etc. moeten bevatten?

Aan dit brood zijn ook stoffen toegevoegd: groenten, zeewieren en een zonnebloempit proteïne. Maar nu om de voedingswaarde te verhogen en variatie in te bouwen. Het zout in het brood is zeezout in plaats van bakkerszout of JOZO zout. Dit bevat, in tegenstelling tot geraffineerd zout, heel wat mineralen en sporenelementen. Maar....brood waaraan alleen zeezout is toegevoegd bevat weer te weinig jodium. Daarom is er aan dit brood zeesla toegevoegd als mineralen- en jodium bron.

Het zonnebloempit proteïne  Heliaflor is om 3 redenen toegevoegd:

1)Het zorgt het wel voor een goede beet/consistentie en houdbaarheid van het brood.

2) Het is een zeer rijke bron van vezels.

3)Bovendien, en dat is een van de hoofdredenen waarom het is toegevoegd aan deze broodmix, zorgen eiwitten in combinatie met de koolhydraten uit het graan, ervoor dat onze bloedsuikerspiegel minder snel stijgt en daalt na het eten van brood.

Voeg zelf aan deze Broodbakmix nog wat olijfolie, knoflook, een paar eetlepels kruiden toe is en je hebt heel eenvoudig wat extra antioxidanten en een super lekkere smaak toegevoegd.

 

* verdere informatie over Heliaflor45.
Het bevat per 100 gram:
- ca. 48 gram eiwit
- ca. 9-12 gram vet totaal (waarvan slechts 0,5-0,7 gram enkelvoudig onverzadigd, slechts 1.1.-1.7 gram verzadigd vet en ca. 7-10 gram enkelvoudig onverzadigd vet) Dit maakt het ook erg geschikt voor verhitting.
- ca. 17-20 Gram vezels.
-8-12 gram koolhydraten
-358 kcal.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen