0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • à la Rineke Feestelijke broodmix, biologisch
Voor (h)eerlijk speltbrood met abrikozen, anijs, kaneel en kardemom.

€5,65

Incl. btw
Artikelnummer: AL1023
EAN: 8718868813114
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 dagen
Merk: à la Rineke
  • Bestel 6 voor €4,71 per stuk en bespaar 16,7%


Feestelijke broodmix van spelt, biologisch
Maak van elke broodmaaltijd een feestje!

Inhoud: 500 gram

Voor (h)eerlijk speltbrood met abrikozen, anijs, kaneel en kardemom.

Bereidingswijze: de broodbakmix en ca. 275 ml haver- of  amandelmelk (+ een flinke scheut olijfolie) 20 minuten kneden tot een deegbal. 30-40 minuten laten rijzen op kamertemperatuur. Deeg nogmaals kneden en vervolgens 6-8 uur laten rijzen op kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 230 graden Celsius en in ca. 55 minuten afbakken op 140 graden.

Extra feestelijk: maak ca. 14 kleine broodjes. Rol ze door wat zonnebloempitten en druk deze stevig aan. De baktijd is dan ca. 40 minuten.

Tips à la Rineke: De lange rijstijd is bedoeld om de gluten en het fytinezuur grotendeels onschadelijk te maken. Lees ook mijn blog: Brood 6-8 uur laten rijzen. Waarom? 

Tip a la Rineke: Niet alleen is dit brood super lekker vanwege de aromatische kruiden/specerijen, het is ook nog eens extra gezond door de extra eiwitten uit zonnebloempitten proteine (Heliaflor) en de cashewnoten. Door eiwitten en gezonde vetten, aan een koolhydraat voedingsmiddel als brood toe te voegen, ontstaan er minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. En dat komt je gewicht en hormoonbalans ten goede!

Tip a la Rineke: een ander voordeel van dit brood is dat beleg totaal overbodig is. Alleen besmeren met een beetje roomboter of, mijns inziens nog lekkerder, wat extra virgin kokosolie.


Ingredienten:

Biologisch speltmeel* volkoren (Frankenkorn), abrikozen, Heliaflor 45(zonnebloempitten proteine), ongebrande cashewnoten*, anijszaad, gist, zeezout, kaneel, kardemom.
* van biologische teelt 

Nutritionele waarde per 100 gram:
Energie 1395,2 kJ/333,1 kcal
Vet 6,7 gram (waarvan verzadigd 1.1 gram)
Koolhdyraten 49 gram (waarvan suikers 8.1 gram)
Eiwitten 14.8 gram
Zout 1,2 gram


Leuk om te weten:

Mogelijk heb je nog nooit gehoord van Heliaflor*? het is een eiwit (proteinepoeder)dat koud geperst wordt uit biologische zonnebloempitten. Hoewel het niet echt een smaak en een geur heeft zorgt het wel voor een goede beet/consistentie en houdbaarheid van het brood. Ook is het een zeer rijke bron van vezels. En extra vezels kan de gemiddelde Westerse mens goed gebruiken.
Bovendien, en dat is een van de hoofdredenen waarom het is toegevoegd aan deze broodmix, zorgen eiwitten in combinatie met de koolhydraten uit het graan, ervoor dat onze bloedsuikerspiegel minder snel stijgt en daalt na het eten van brood. En dat komt je totale gezondheid, gewicht, je energie en je stemming logischerwijs ten goede.

* verdere informatie over Heliaflor45. 
Het bevat per 100 gram:
- ca. 48 gram eiwit
- ca. 9-12 gram vet totaal (waarvan slechts 0,5-0,7 gram enkelvoudig onverzadigd, slechts 1.1.-1.7 gram verzadigd vet en ca. 7-10 gram enkelvoudig onverzadigd vet) Dit maakt het ook erg geschikt voor verhitting.
- ca. 17-20 Gram vezels.
-8-12 gram koolhydraten
-358 kcal.

5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen
Bianca 10-04-2017 01:02

Ik had deze besteld en ben's nachts nog aan het bakken gegaan om de volgende ochtend lekker vers brood voor te schotelen. Mijn moeder was blijven slapen en ik wist zeker dat zij dit lekker zou vinden. Ik had volgens mij wel een beetje te veel olijfolie doorheen gedaan, het deeg bleef plakkerig. Hoeveel is een "flinke scheut" eigenlijk....?
Maas het smaakte geweldig lekker!!!
Zo lekker dat mijn moeder de rest maar mee had genomen naar huis....lekker hè, mama?!

Ilse 12-01-2017 21:06

Vandaag dit brood gemaakt. Was even wat werk om het goed te kneden want dat is erg belangrijk. Maar dit werk werd ruimschoots beloond met een prachtig mooi brood met een enorme volle heerlijke smaak. En natuurlijk maakt het trots zijn op mijn zelfgemaakt brood nog lekkerder! Bedankt Rineke voor dit mooie product.